Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Ağustos 2011 Pazar

YUVALIK...



6)Kuşların yuvada uyuması normal midir?   Evet kafeste bir yuva varsa normal olarak gece yuvada uyuyacaklardır,ancak yuvanın olmaması onlar için zararlı değildir,tünekte de uyuyabilirler.
7)Kuşlarım neden yuvaya girmiyor?   Eğer yuvayı kafese yeni yerleştirdiyseniz,kuşlarınız kafeslerine konulan bu objeden biraz ürkeceklerdir,ancak birkaç gün içinde alışıp keşfetmeye başlayacaklardır merak etmeyin.
Ancak kuluçkadaki bir kuşu ürküttüyseniz ki genelde kuşlar yuvanın içinden (kapağını açıp elinizi sokarak) yapılan müdahalelere çok az tolerans gösterirler,yuvayı terk edeceklerdir.
Saatler geçtiyse ve hala kuşunuz girmediyse ümidinizi kesmeniz gerekiyor.
Yuva kontrolü yapacaksanız kuşun yuvanın dışarısından korkup kaçacak şekilde yapın. Daha sonra tekrar girecektir.
8)Kuşlarım neden yuvayı örmüyor?   Kuşun yuvaya girmesi ve örmesi için yapılacak en güzel teşvik,yuvayı kafesin en üst ve köşe olan bölümüne asmanızdır. Ayrıca kuşların yuvanın üzerinde oturmasını engelleyecek şeklide asın,bacaklarını yuvanın delikli bölümlerine kıstırıp kırabilirler yada yuvanın üstüne yuva örmeye çalışabilirler. Yuvanın girişine çok yakın bir tünek yada yuvanın ağzına küçük çubuk şeklinde bir tünek yerleştirin. Kuşların yuvanın ağzında vakit geçireceği şeklinde malzemeler asın,yemlik,yeşillik, vs..
Yuvanın içine malzeme koyup,yuvanın ağzından dışarı çıkarın. Zebralar genelde meraklı kuşlardır ve çok azı bu gibi şeylere kayıtsız kalırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder