Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Ağustos 2011 Perşembe

Hint Bülbülleri İle İlgili Sorulan Sorular...

Soru 6:)Kuşlarım yuva yapıyor ancak birbirlerinden tüy koparıyorlar,ne yapabilirim?
Cevap:Zebralar yuvalarını tamamlayınca,yumurtaların yumuşak zeminde olması için,yuva zeminine yumuşak nesneler taşımak isterler,bu yüzden kuş tüyü,selpak gibi nesneler bulmak isterler. Özellikle kafese kuşların döktüğü tüylerden yada herhangi bir kuş tüyü koyduğunuzda dişinin onu nasıl özenle yuvasına taşıdığına şaşıracaksınız.
Soru 7:)Zebra ispinozu beslemek zor mudur?
Cevap:Zebra ispinozu,dünyada muhabbet kuşu ve kanaryadan sonra 3. popüler kafes kuşudur,ek ilgi istemeyen,zahmetsiz,dayanıklı,sempatik küçük kuşlardır. Bakımları ise oldukça basittir.
Soru 8:)Üreme için gerekli koşullar nelerdir?
Cevap:Hint Bülbülleri uygun koşullarda sürekli üremektedirler,ancak çok soğuk havalarda dişinin yumurtlama problemlerine yakalanma riski fazla olduğundan,tercihen gün ışığının fazla ve ısının yüksek olduğu yaz aylarında daha az sorunla karşılaşırsınız.Kuşların en çok tercih ettikleri yuvalar sepet yuvalardır. Girişi dar,içi karanlık ve büyük yuvalara yumurta bıraksalarda yatmazlar ve her çift kanarya sepetinde yavru büyütmeyebilir. Yuvaların ağzının geniş olmasına dikkat ediniz.
Soru 9:)Kafes ne kadar büyüklükte olmalı?
Cevap:Bir çifti 45 cm yükseklik,38 cm genişlik ve 30 cm derinlikte olan bir kafeste barındırınız.Ufak kafeslere uygun kuşlar değildir,hareket etmek isterler,alan dar ve kalabalık olursa strese girerler,birbirlerini kovalarlar,yolarlar. Hastalık kaçınılmazdır.
Soru 10:)Yuva malzemesi ne vereyim?
Cevap:Yumuşak otlar,ince ot sapları(tabi bu otların temiz olmasına dikkat edin),kendir, hindistancevizi lifi,kurumuş çimenler,selpak,tüy gibi malzemeler verin. ASLA ip,iplik,sentetik lifler,yün ipi gibi malzemeler vermeyin.yumurtalar gelince bütün kalan yuva malzemesini yuvadan alın. Ayrıca ıslak mendil türünden malzeme vermeyin çünkü bu mendillerde kimyasallar vardır.
Soru 11:)Zebra ispinozumu kanarya ve muhabbet kuşumun yanına koyayım mı?
Cevap:Kesinlikle muhabbet kuşları ile ispinozları beraber barındırmayın,sonuçları üzücü olur. Çok geniş alanlarda ise kanaryalarla sorunsuz barınabilirler.

7 yorum:

  1. benim bi çift hint bülbülüm var yeni bi yavru aldım. bu yavrular bağımsız hale geldikten sonra erkek kuşla dişi kuşu ayırmalımıyım tekrar hazır hale gelmeleri için. yda yuvayı bozmalımıyım napcağımı bana ayrıntılı olarak yazarsanız çok sevinirim tekkürler. ilyas.40@mynet.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır buna gerek yok eğer kavga etmeye başlarlarsa bu geçicidir eğer ciddi zarar vericek şekildeyse yarım veya bşr gün kafesten ayırın.

      Sil
  2. benim bir sorum daha var lütfen buna cevao verin.kuşlarım yumurtladı 2 tane ama ymurtaya sadece akşamları yatıyorlar.bu nrmalmi??? yapmamm gerken bişey varmı :D

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar bir çift kuşum car dişi olan kanatlarını kuluçkadaymış gibi yapıyor ve kabarık ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim ki de öyle yapıyordu yakında yumurtladı

      Sil
  4. benim de sorum var.2 erkek 1 dişi hint bülbülüm var.1 erkek kuşumun tüyünü yoluyorlar.ne yapabilirim?bir de dişi kuşum yumurtladı ama üzerine yatmıyor.neden???

    YanıtlaSil