Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Ağustos 2011 Cumartesi

YUMURTALAR...


Soru 1:)Kuşum kaç yumurta bırakacak?    Kuşlar ortalama 3 ila 5 yumurta bırakırlar.En fazla rastlanan sayı 5 tir ve 6 ya ve 7 ye kadar çıkabilir,kuluçka genellikle 3. yumurta bırakıldıktan sonra başlar.
Soru 2:)Dişi kuşum sürekli istemediğim halde yumurta bırakıyor?
    Her gün bırakılan yumurtaları kafesten alın,bazen kuşlar yumurtayı yemektedirler bunda bir sorun yoktur,kuşları genelde yumurta bırakmak değil de yavru büyütmek yıpratmaktadır.
Sağlıklı dişi kuşlar kafeste erkek olmasa bile yumurta bırakırlar.Bir süre sonra yumurtlama durmaktadır.
Soru 3:)Yumurtalar çok fazla oldu ne yapacağım?
    Eğer yuvanın içinde 7- 8 tane ve daha fazla yumurta varsa ki (zebralar bazen 7 yavru bile büyütebilmektedirler) size tavsiyemiz birkaçını almanız yönündedir. Çok fazla sayıda olan yumurtalar düzenli ısıtılamaz. Eğer üreyen başka çiftleriniz varsa onların altına koyun profesyonel üreticiler genelde yumurta ziyanı olmaması için bu yolu uygularlar. ancak bakabileceğiniz kadar yavruya izin verin aksi halde yumurtaları ısınmadan çöpe atın.
Soru 4:)Yumurtaların dolu olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
1) Dişi kuşun kuluçkasının bitmesini bekleyin. (13-15 gün)
2) Yumurtaları güçlü bir ışık kaynağına tutun.Yumurtanın sarısını görebiliyorsanız yumurta boştur,kan damarları ve koyuluk varsa doludur.Ancak koyuluk varsa ve hala çıkmamışsa yumurta ölüdür. Ancak yumurtaları kontrol etmek tecrübesiz kişiler için iyi bir yol değildir,yumurtaları kırabilirsiniz ve kuşlarınız ürkekse yuvayı terk ederler.Aynı şeklide tecrübeli kişiler dıştan bakınca da yumurtaların dolu olup olmadığını anlayabilirler,dolu yumurtların rengi içinde embriyo büyüdüğü için grimsi bir renk alır.
Soru 5:)Kuşlarım sürekli yumurtaları yiyor?
    Bunu genelde kötü bir huy olarak edinmişlerdir,yada kalsiyuma ihtiyaçları vardır.
Kötü huyu engellemek için bir süreliğine yuvayı alın ve onları birkaç ay üretmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder