Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Haziran 2011 Pazartesi

Kapalı İdman Ne Demek

Kapalı idman horozların bir birlerine zarar verecek silahlarının bağlanması demektir. Horozun zarar verici silahlarını saymak gerekirse;
  1. Tırnaklar
  2. Mahmuz ( Taş, Bıçak )
  3. Gaga
Bu unsurların bağlanmasıyla yapılan idmanda horozlar birbirlerine uzun sürede iyileşmeyecek yaralar açamazlar, bu sayede horozun toparlaması ve idmandaki yüklemeleri alması kolaylaşır.

Bu silahların nasıl bağlanmasını anlatmak gerekirse burada olay sizin yaratıcılığınıza ve becerilerinize kalmıştır.

Gaga Bağlama; Gaga bağlamada gagalık denilen aparat kullanılır, bu aparatı kimisi iplikten, kimisi deriden yapar, burada seçim size kalmıştır, mantıklı olan en kolayını seçmektir, gagalıkta dikkat edilmesi gereken diğer bir unsurda gagalığın idman sırasında sürekli çıkmamasına dikkat etmektir. Aşağıdaki resimde bir örnek görebilirsiniz.

Mahmuz Bağlama; mahmuzu bağlamak için bez, sünger, pamuk gibi materyallerden istediğinizi seçebilirsiniz. Mahmuz bez ile düzenli sarılarak zararsız hale getirilir, bezin çıkmasını önlemek için kâğıt bant ve sargı bandıyla sarmak gerekir. Aşağıdaki resimde bir örnek görebilirsiniz.

Tırnakların Bağlanması; tırnakların bağlanması kağıt bant veya sargı bandıyla olur, bu her zaman gerekmez, genelde iyi tırnak kullanan horozların tırnakları bağlanması yeterlidir. Bunun için en kısa zamanda bir resim çekilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder