Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Haziran 2011 Pazartesi

Kümes Folluk Farelerin Tırmanamayacağı Özellikte, Yüksekte Olmalı

Fareler en büyük yumurta hırsızlarıdır. Folluklardan yumartaları çalıp yerler. En etkili çaresi, follukları yerden yüksekte yapmak ve tavukları orada yumurtlamaya alıştırmaktır. Folluk yerden 1 m. yüksek olursa tavuklar rahatlıkla atlayabilir. Ama bu da yetmiyor. Fareler folluğun ayaklarından tırmanabilir.
Bazı vatandaşlarımız şöyle bir çözüm bulmuş: Folluğun ayaklarının folluğun alt tarafında birleştiği yere genişçe yuvarlak ve kaygan levhalar yerleştirip ayakları folluğa bu şekilde monte etmişler. Böylece, ayaklardan tırmanan fare yuvarlak kaygan yüzeye ulaşıyor, tutunacak yer bulamıyor ve geri dönmek zorunda kalıyor.
tavukların yumurtlaması için yerden yüksek folluk
Gurk tavuk follukları ise bu şekilde olmamalı. “Gurk tavuk kümesi” başlıklı yazımda anlattığım gibi hem diğer tavukların hem kedilerin ve farelerin hiçbir şekilde giremeyecekleri, civcivler 6 haftalık olana kadar yaşayabilecekleri geniş ve ferah bir kümes yapmalısınız; gurk tavuk orada yerde hazırladığınız follukta kulaçkaya yatmalı. Bunda folluk yerde olmalı çünkü civcivler yumurtadan çıkınca aşağı düşebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder