Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Haziran 2011 Pazartesi

Tavukların yumurtlaması için ne yedirmeli

    Meselenin yiyecekle pek ilgisi yok. En başta gelen faktörler cinsel olgunluk, sağlık ve gençliktir. Ve yumurtlayan tavuklar sağlam bir bünyeye sahip olmak için gereken gıdayı almalıdır. Bir de mevsimler, hava şartları yumurtlamayı etkiler.
Çok yazımda belirttiğim gibi yumurta civciv içindir: Bir canlının yoktan var olması için gereken bütün vitaminleri, protein çeşitlerini, mineral, kalsiyum vesaire maddeleri içermesi gerekir. Bunun için her bir yumurta tavuğun bünyesinden çok şey eksiltir. Her bir yumurta ömürden ömür götürür. İşte bundan dolayı tavuklarınızı çok zengin çeşitlilikte yiyeceklerle beslemeniz kesinlikle şarttır yoksa çabuk yıpranırlar.
Soruya cevap şudur: Yumurtlatma yemi olmaz. Doğanın gereği olarak tavuklar zaten yumurtlar. Bunu yaş, sağlık durumu ve mevsimsel şartlar belirler. Tavuk cinsine göre değişir. Bazıları kışın ara verir, bazıları aşırı sıcaklarda, bazıları sadece tüy dökümünde ve gurk süresince ara verir. Hint tavuğu gibi bazı cinsler ise sadece yılın bazı dönemlerinde, sadece gurk olmak için ortalama on kadar yumurta yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder